Over Tijden veranderen : OEKRAÏNE, GAZA, JEMEN…..

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

19 mrt
Herent - GC De Wildeman

Tijden veranderen : OEKRAÏNE, GAZA, JEMEN…..

Over de huidige geopolitieke spanningen

dinsdag 19 maart 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Geopolitieke ambities, culturele en etnische verschillen, religieuze motieven, uitholling van de democratie en nog meer verdrijft ook ons West-Europees veiligheidsgevoel, (ten onrechte?) ontstaan na de val van de Berlijnse Muur. Stiefmoederlijke behandeling van ons defensiesysteem leidde tot verminderde slagkracht. Klopt het dat na enkele dagen verwoede oorlog onze munitie al opgebruikt is en we verder moeten met “Stenen Gooien”.

Gewezen LUITENANT-GENERAAL MARC THYS, medeburger van HERENT, heeft zijn ganse carrière bij Defensie gewerkt en is er uiteindelijk opgeklommen tot vice-chef van het leger. Commandovoering heeft hem het meest gekenmerkt tijdens zijn talrijke binnenlandse en buitenlandse missies en opdrachten. Thans is Marc Thys nog verbonden aan het Egmont Instituut voor internationale betrekkingen. Bij zijn lezing zal hij ons een breder en dieper inzicht, puttend uit zijn rijke militaire loopbaan en ervaringen on the field, verschaffen.

Een lezing van DAVIDSFONDS HERENT voor alle geïnteresseerden zal vermoedelijk doorgaan in 'De Nok' van GC De Wildeman. Aanmelden kan op voorhand en er kan ook gestort worden op rekening van Davidsfonds-Herent  BE84 0011 6712 9359.

 

        

 

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 5,00
Standaard € 10,00

Info: 0497/64.27.22

germain.plancquaert@gmail.com

Labels: Mens & MaatschappijPolitiekLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteitWereldCultuurregio Oost-Brabant