Over Art Nouveau wandeling in Leuven

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

24 sep

Art Nouveau wandeling in Leuven

Ontdekken van Art Nouveau architectuur in Leuven

zondag 24 september 2023 van 14:00 uur tot 16:00 uur

Art nouveau verwacht je niet onmiddellijk in de kleine provinciestad die Leuven rond 1900 nog was. Terwijl architecten zoals Horta en Hankar volop opdrachten kregen van de rijke industriëlen in Brussel, legde Joris Helleputte als stadsarchitect in Leuven nog de basis voor de neogotiek. En toch is art nouveau uiteindelijk ook in Leuven doorgedrongen, zij het wat later. Je herkent de stijl in raam- en deuromlijstingen of in kleine details. Hier en daar vind je zelfs een gevel die volledig in art nouveau is vormgegeven. Enkele typische kenmerken zijn een afkeer van symmetrie, een voorkeur voor ornamentiek, geïnspireerd op de natuur (bloemen- en plantenmotieven) en een voorliefde voor het gebruik van nieuwe moderne technieken en materialen zoals glas en staal, baksteen …

Na deze wandeling onder leiding van een architectuurgids zal je er niet langer meer achteloos voorbij wandelen… Na afloop willen we, aan wie dat wenst, nog een glaasje aanbieden.

Heb je zin in deze wandeling, schrijf je dan in voor 18 september door overschrijving van 7 euro op rekening BE84 0011 6712 9359 van Davidsfonds Herent met vermelding ‘art-nouveauwandeling’. Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt.

Plaats van afspraak op zondag 24 september om 14 uur op het Conscienceplein (op de kruising van de Parkstraat en de Vesaliusstraat-C. Meunierstraat) ter hoogte van Bar Stan. Er is parking op wandelafstand tegenover het H.-Hartziekenhuis of op de Filipssite.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 7,00

Info: lut.rampelbergh@gmail.com

0478/643805

Labels: Geschiedenis & ErfgoedArchitectuur1 sessieBasiscursusRolstoeltoegankelijkActiviteitLokaalWandeling met gids