Over Jenseits von Belgien

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

21 mrt
Herent - GC De Wildeman

Jenseits von Belgien

Aan de andere kan van België. Lezing gebracht door Tim Peinen.

dinsdag 21 maart 2023 om 20:00 uur

België is slechts een zakdoek groot en toch is er bij ons zo weinig geweten van Duitstalig België. De media brengen grote koppen over de kloof tussen Vlaanderen en Wallonië, over Duitstalig België wordt nauwelijks iets verteld. Vlamingen en Duitstalige Belgen kennen elkaar amper.

Nochtans valt er veel te vertellen over deze Duitstalige Belgen. Fascinerend is dat, hoewel zij een goeie 100 jaar geleden Duitsers waren, zij nu vandaag overtuigde Belgen zijn. Gevormd vanuit ons staatsbestel zijn ze nu de kleinste entititeit binnen de EU die over een wetgevende macht beschikken, maar deze 80000 Duitstalige Belgen worden in België zelden gehoord.

Tim Peinen, behept met een liefde voor Duitstalig België, trok met open vizier een jaar lang rond in de streek en kon op die manier allerlei verhalen en toestanden ontdekken die nog grotendeels onbekend zijn en toch deel uit maken van de Belgische geschiedenis. Vergezeld van historisch en recent beeldmateriaal zal Tim een beeld schetsen van wie deze Duitstalige Belgen zijn en hoe ze vandaag in het leven staan en dit wordt verteld aan de hand van allerlei verrassende en onbekende wetenswaardigheden.

Ter plaatse aanmelden in GC De Wildeman / De Nok

Toegang : 5 € voor Davidsfondsleden / 10 € voor niet-leden

Prijzen

Ticket Prijs
Leden € 5,00
Standaartd € 10,00
Labels: Geschiedenis & ErfgoedDiversiteitPolitiekLezing1 sessieActiviteitEuropalezing