Over KORTFILMS over KAREL VAN LORREINEN

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

25 okt
Herent - GC De Wildeman

KORTFILMS over KAREL VAN LORREINEN

Amateurfilmregisseur Piet Vande Poel uit Tervuren maakte in 2012 en 2019 de kortfilms ‘Karel van Lorreinen’ en ‘Waar is mijn kasteel naartoe ?’.

dinsdag 25 oktober 2022 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Zo’n 300 jaar geleden liet Karel van Lorreinen drie kastelen bouwen: een paleis in Brussel, een kasteel in Mariemont en een kasteel in Tervuren. Hij was landvoogd van de Zuidelijke Nederlanden van 1744 tot 1780 onder keizerin Maria-Theresia van Oostenrijk. Het kasteel in Tervuren was zijn favoriete residentie, omdat hij er kon jagen. Dat kasteel is ondertussen verdwenen. Het werd verwoest op bevel van keizer Jozef II. Als landvoogd was Karel van Lorreinen een geliefd figuur, niet alleen omdat hij hield van feesten en de goede dingen van het leven. Hij bevorderde de kunst en de cultuur door jonge kunstenaars financieel te steunen en hen aan te moedigen om weer tot een Vlaamse kunst te komen.

Piet Vande Poel zal de kortfilms 'Karel van Lorreinen.' en 'Waar is mijn kasteel naartoe ? ' inleiden en in zijn historische context plaatsen. Elke film duurt zo’n 30 minuten.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 5,00
Standaard € 10,00

Ter plaatse aanmelden.

Bijkomende info : Martine Welvaert 

E-mail : nelis.welvaert@telenet.be

Tel : 0477/89.37.73

Labels: Geschiedenis & Erfgoed1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteitEuropaCultuurVoorstelling (theater, literatuur, film,...)