Over Kennismaking met Ensor in Brussel

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

 1. 27 apr
  inLier

  Uitstap naar Lier

  Halvedaguitstap naar Lier met een gegidste stadswandeling
 2. 11 mei
  inBrussel

  Kennismaking met Ensor in Brussel

  James Ensor - Inspired by Brussels
 3. 31 mei t/m 04 jun
  inHerent

  Vijfdaagse cultuurhistorische reis naar de “Heart of England"

  Van Gloucestershire doorheen de Cotswolds tot Warwickshire VOLZET  -  een wachtlijst wordt aangelegd
Toon alle activiteiten
11 mei
Brussel - KBR

Kennismaking met Ensor in Brussel

James Ensor - Inspired by Brussels

zaterdag 11 mei 2024 van 14:00 uur tot 15:30 uur

Kunstenaar James Ensor is 75 jaar geleden overleden. Ensor en Oostende zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar ook hoofdstad Brussel speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van Ensor als unieke kunstenaar. Hij vond er aansluiting met kunstkringen zoals ‘Les XX’.

In de tentoonstelling ‘James Ensor - Inspired by Brussels’ in de KBR ontdekt u hoe de stad Ensors eigenzinnige en kenmerkende beeldtaal mee heeft gevormd. U duikt in de imaginaire wereld van een van de grootste Belgische kunstenaars en ontdekt schilderijen en grafisch werk op een plek waar Ensor tijdens zijn Brusselse jaren vaak vertoefde: het paleis van Karel van Lotharingen. De schilderijen, tekeningen en prenten tonen een brede waaier aan stijlen en onderwerpen: realisme en symbolisme, portretten en stillevens, maskers en monsters.

Op zaterdag 11 mei om 14 uur wordt u opgewacht door een gids aan het onthaal. Het bezoek duurt ongeveer anderhalf uur. KBR (Koninklijke Bibliotheek in Brussel) – Kunstberg 28 1000 Brussel is bereikbaar met de trein van Herent tot Brussel Centraal en dan een korte wandeling tot de KBR.

Inschrijven kan tot 18 april op rekening van Davidsfonds Herent:   BE84 0011 6712 9359 met vermelding ‘Ensor’. Gelieve snel te reageren, want de plaatsen zijn beperkt.

Na het bezoek wordt u een drankje aangeboden.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 20,00
Leden met Museumpas € 10,00

Info : Marleen Vandewiele

mrlnvandewiele@gmail.com

016/23.17.93

Labels: Kunst & CultuurBeeldende kunst1 sessieActiviteitBezoek met gidsCultuurregio Oost-Brabant